Ett problem utan lösning

2013-11-03 /23:58:21 Vardagen
Under senaste tre månaderna så har jag varit utan jobb. Jag har försökt att skriva mitt CV, som till slut blivit klart, men där tog allt stopp. I flera veckor nu har jag försökt tryckt mig själv ut genom dörren för att gå till butikerna och verkligen söka jobben. Det är här det verkliga problemet uppstått. Jag har inga som helst problem med att prata med folk, socialisera är endast roligt och nya människor är sällan något problem. Problemet är vad jag ska ge dem. De kommer få en lista på allting jag gjort, det är inga som helst problem, för jag tycker om vad jag hittills gjort i mitt liv. Men med detta papper så kommer även ett annat, ett brev på hur jag definierar mig själv och vad jag enligt mig själv kan göra. 

Jag har skrivit precis som man borde göra och använt ord som "självständig", "flitig", "ordningssam", ja ni förstår. Dessa meningar som definierar mig själv säger absolut ingenting om hur jag som person är, det enda de gör är att förklara hur jag ser på min omgivning. Visst, jag förstår, alla använder dessa formuleringar. Och hur ska man annars förklara vem man är, utan att jämföra sig med någon annan?

Det bästa kanske vore att definiera sig själv genom att definiera vem man inte är. Börjar jag skriva mitt CV på det sättet så kommer varje läsare endast att se ordet "inte" överallt och jag framstår som negativ. 

Sedan ska man ju inte glömma att skriva vad man kan och vad det kan hjälpa förtaget med. "Jag har god kassavana och bra kundbemötande". GOSH! Inte för att jag inte har det, för det har jag. Men hur många skriver inte något sånt i sitt CV? Och åter igen så blir jag precis som alla andra. 

Mitt personliga brev består alltså av beskrivningar på hur jag ser på omvärlden och beskrivningar på vad jag kan som gör mig till en av alla. Det är det jag samtidigt är, jag är endast en av alla. Jag ser mig själv endast som en av alla. Jag vill inte vara mer, eller mindre. Och det är absolut omöjligt att definiera mig själv utan att ändra den uppfattningen om mig själv. 

Så här är jag med ett personligt brev som säger emot sig själv, som jag inte står för och som inte definierar vem jag är som person. Problemet är att det finns ingen lösning på problemet, för företagen vill ha den som definierar sig själv som bäst genom att beskriva sin omgivning som sämre. 


Bild från Google


Kommentarer

Kommentera här:

Namn:
VIP

E-postadress:

Din blogg:

Kommentar: